Billetter

20210811_123828

Rett før selve bommen med kamera er det plassert informasjonsskilt.

Billetter kjøpes kun på www.youpark.no, det skal ikke betales direkte til Grimsdalsvegen SA som tidligere.

Etter passering kan du betale for enkelttur her ved å taste inn registreringsnummeret på bilen du brukte. Her kan du bruke Vipps eller bankkort. Betaling må skje innen 48 timer etter passering, ellers vil du motta en faktura med et tilleggsgebyr på kr. 79,-.

Ønsker du at det skal trekkes automatisk fra ditt bankkort hver gang du passerer, kan du på youpark registrere deg som bruker med ditt bankkort og bilene som brukes. Her kan du også kjøpe sesongkort for Grimsdalsvegen. Velger du faktura her som betalingsmetode vil gebyr påløpe.

Vi har laget en forenklet bruksanvisning på hvordan dette gjøres, som du kan laste ned her.

NorgesBom sin egen mer omfattende bruksanvisning kan du laste ned her.

Bakgrunn

For å finansiere vedlikehold og drift av vegen, er vi avhengig av inntekter fra vegbom. Grimsdalsvegen SA overtok i 2017 vegen fra Eftansåe til Hellberget fra Dovre kommune, og fusjonerte med Haverdalsvegen. I 2021 vil innføringen av nytt, helautomatisk bomsystem føre til flytting av bommen på Dovre-siden, ytterligere 2 km. lengre ned til Bjørkheim. Vi har også overtatt vegene opp til hver setergrend i Grimsdalen. Dette betyr at vi nå har ansvaret for vedlikehold av 66 km. veg.

I begge ender av vegen (ved Bjørkheim og i Fallet) blir det fra og med sesongen 2021 satt opp helautomatiske bommer levert av NorgesBom AS – uten fysiske bomarmer. Her vil det kun være kameraer som leser og registrerer bilskilt.

Informasjonstavler finnes ved begge bommene.

Priser gjeldende fra og med sesongen 2021:

  • Enkelttur: 100,-
  • Sesongkort: 1000,-
  • Sesongkort bruksberettigede: 1000,-
    • Sesongkort nr. 2 for bruksberettigede: 500,-
  • Traktor: gratis

Les mer om: Åpningstider