Takk for i år!

Foto: Jan Erik Ulheim

I dag stenger vi Grimsdalsvegen og Haverdalsvegen for sesongen, og vil med det takke alle som har tatt turen i løpet av året. Vi åpner igjen tidligst 5. juni dersom vær og føre tillater det. Haverdalsvegen åpner tidligst 15. juni.


God jul og god vinter, fra styret!

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Takk for i år!

Grimsdalsvegen åpner i dag 12. juni

Fra brøyting av Grimsdalsvegen 4. juni. Store snømengder har utsatt årets åpning.

Vi har den store glede å kunne meddele at Grimsdalsvegen – fra Eftansåe til Fallet – blir høvlet og saltet i dag. Vi kan derfor åpne vegen i dag fredag 12. juni ca. kl. 16 00. Det må påregnes noe vegarbeid framover, og det kan være løs grus. Vi henstiller alle til å kjøre forsiktig, og ta hensyn til anleggstrafikken. Noen oppstikkere blir det ikke gjort noe med før helga, spesielt ytre vegen på Tverrlisætra og opp til Mesætra er dårlige, og ikke kjørbare med vanlig personbil. Satsene i bommen er som før; kr. 100,- for enkelttur, og kr. 1 000,-for sesongkort. Disse betales i bommen.

Vegen til Haverdalen blir ikke åpnet i dag. Der er det normal åpningsdato 15. juni. Det ligger fortsatt snø i vegen, så åpning kan bli utsatt også her. Siste del av brøytingen vil foregå i helgen, så får vi ta en ny vurdering da.

Følg oss gjerne på Facebook for jevne oppdateringer.

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Grimsdalsvegen åpner i dag 12. juni

Åpning utsatt til 15. juni

På grunn av sen vår og fortsatt mye snø i fjellet åpnes Grimsdalsvegen 15. juni.

Vanlig åpningsdag er 5. juni hvert år, fastsatt av Miljøvernavdelingen Fylkesmannen i Oppland. I år har styret i Grimsdalsvegen SA besluttet å utsette åpningen til 15. juni, grunnet vanskelige føreforhold på dovresiden av Grimsdalsvegen. Dette er også for å ta ekstra hensyn til villreinen og unngå trafikk nå i den kritiske kalvingsperioden. Villreinen har trukket ned i dalen for å kalve, på grunn av mye snø i høyden hvor den vanligvis oppholder seg denne tiden på året.

Eventuell brøyting av vegen vil erfaringsmessig kunne føre til vårløysingsskader, og derfor ønsker vi å la snøsmeltingen gå sin gang. Slik kan vi best mulig sørge for god og tørr veg ved åpning, uten større behov for vårvedlikehold utover det vanlige.

Haverdalsvegen vil etter planen åpnes tidligst 15. juni som vanlig, med forbehold om at vær og føre kan endre dette.

Vegaskillet 17. mai 2020.

Publisert i Nyheter | Merket med , , , , , , | Kommentarer er skrudd av for Åpning utsatt til 15. juni

Vegstatus 2020 og viktig informasjon om sesongkort

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Gode brukere av Grimsdalsvegen og Haverdalsvegen

Som de fleste har fått med seg, er det rikelige mengder med snø igjen i fjellet. Grimsdalsvegen har fast åpningsdag 5.juni, og Haverdalsvegen 15.juni. På grunn av de rådende forhold, er det ikke sikkert vegene blir farbare til disse datoene. Oppdateringer vil komme her på nettsiden og på Facebook-siden vår.

Sesongkort for 2020 betales direkte i bommen ved første passering!
Det skal IKKE forhåndsbetales til konto.
Hold kortet opp mot lesefeltet, og følg instruksjonene på skjermen. Bommen tar imot Visakort og Master-card, men dessverre ikke Vipps. Avgiften er den samme som før; kr. 1 000,-. De som ikke betalte i 2019, men som ønsker å betale i år, må kontakte kasserer for utdeling av nytt kort. Nye brukere som ønsker sesongkort, må også kontakte kasserer.

Kontaktinformasjon finner du her.

Publisert i Nyheter | Merket med , , , , , , | Kommentarer er skrudd av for Vegstatus 2020 og viktig informasjon om sesongkort

Nye sesongkort

Viktig informasjon til alle med sesongkort i Grimsdalsvegen – Haverdalsvegen.

Vi vil i løpet av høsten fornye våre bomstasjoner, og vil derfor sende ut nye sesongkort til alle som har betalt for 2019. Kortene går ikke om hverandre, så vi må be alle om å ta med seg både gamle og nye kort helt til den dagen fornyelsen skjer. De gamle kortene kan kastes når nye kan tas i bruk.

Daglig bruk blir som før, med et svart lesefelt omtrent midt på stasjonen. Det som blir nytt, er at fornyelse av kort, foretas i bomstasjonen ved første passering på ny sesong. Det skal derfor IKKE betales direkte inn til konto som tidligere.  De som har passeringsbrikke, og som ikke har betalt for 2019, må betale inn sesongavgift på 1000,- til konto 2085.27.12784 for å få ny brikke tilsendt.

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Nye sesongkort

Vegstatus 2019

Vi nærmer oss åpningsdagen for Grimsdalsvegen 5. juni med stormskritt, og tiden er nå inne for befaring og vedlikehold før vi kan slippe til biltrafikk. Det er dessverre noen skader på vegen som krever omfattende reparering, men vi håper og tror at vi kan åpne vegen til den fastsatte datoen.

Bompriser vil i år være som i fjor:
Enkeltbillett: kr. 100,-
Sesongkort: kr. 1000,-, som bør betales innen 5. juni til kontonummer 2085 27 12784. Husk å merke betalingen med brikkenummer!

Les mer her.

Bilde tatt ved Grønbog Skjærtorsdag. Foto: Lars Bergseng,

Da snøen ble borte avdekket den mer av skaden på vegen ved Grønbog. Foto: Trond Vigerust

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Vegstatus 2019

Husk å betale for sesongkortet ditt!

Vi nærmer oss åpning av vegen med stormskritt, og ønsker du at sesongkortet ditt skal fungere fra og med åpningsdagen må årsavgiften være betalt! Pris pr. år for sesongkort er kr. 1000,-, og dette kan betales inn til kontonummer 2085.27.12784 senest 5. juni. KID er nummeret som står på sesongkortet ditt. Dette er meget viktig å huske på, slik at riktig kort kan aktiveres!

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Husk å betale for sesongkortet ditt!

Vegen åpner 5. juni

Første mulige åpningsdato av vegen er fastsatt til 5. juni hvert år. Les mer om dette her. Etter å ha gjennomført befaring på vegen tidligere i mai, konkluderes det med at vegen er i forholdsvis god stand, og kun trenger lett reparering, samt salting og høvling. Vegen åpnes i år derfor 5. juni. Vedlikehold av vegen etter åpningsdato vil forekomme, og vi ber instendig om at det
tas hensyn til kjøreforhold og entreprenører som utfører jobben.

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Vegen åpner 5. juni

Sesongkort 2018

DSC_0907Vi har allerede mottatt flere henvendelser om sesongkort for 2018. De som har hvit passeringsbrikke fra tidligere år, kan betale inn kr. 1.000,- til konto 2085.27.12784 innen fredag 1. juni. Dette blir registrert hos kasserer, og brikken blir aktivisert. De som har mistet brikken, og de som ønsker å kjøpe ny, kan henvende seg til kasserer@grimsdalsvegen.no eller telefon 90 55 70 07. Det tilkommer et depositum på kr. 200,- for brikken, da vi har en del svinn.  Alle som har brikke fra tidligere, vil få en tekstmelding om betaling i begynnelsen av mai.

 

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Sesongkort 2018

Åpningsdato

Vår søknad om å få åpne vegen 3.juni, er avslått hos Fylkesmannen, og det blir åpning 5.juni som vanlig. God pinsehelg.

Publisert i Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Åpningsdato