Åpning utsatt til 15. juni

På grunn av sen vår og fortsatt mye snø i fjellet åpnes Grimsdalsvegen 15. juni.

Vanlig åpningsdag er 5. juni hvert år, fastsatt av Miljøvernavdelingen Fylkesmannen i Oppland. I år har styret i Grimsdalsvegen SA besluttet å utsette åpningen til 15. juni, grunnet vanskelige føreforhold på dovresiden av Grimsdalsvegen. Dette er også for å ta ekstra hensyn til villreinen og unngå trafikk nå i den kritiske kalvingsperioden. Villreinen har trukket ned i dalen for å kalve, på grunn av mye snø i høyden hvor den vanligvis oppholder seg denne tiden på året.

Eventuell brøyting av vegen vil erfaringsmessig kunne føre til vårløysingsskader, og derfor ønsker vi å la snøsmeltingen gå sin gang. Slik kan vi best mulig sørge for god og tørr veg ved åpning, uten større behov for vårvedlikehold utover det vanlige.

Haverdalsvegen vil etter planen åpnes tidligst 15. juni som vanlig, med forbehold om at vær og føre kan endre dette.

Vegaskillet 17. mai 2020.

Om Grimsdalsvegen og Haverdalsvegen

Velkommen til verdens vakreste seterdal!
Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.